wanweipedia

André Heuzé

André Heuzé, or sometimes André Heuse, (Paris 5 December 1880 –16 August 1942) was a French movie director, screenwriter and playwright.

Filmography

Director

  • 1906 : La Course à la perruque
  • 1908 : Mon pantalon est décousu
  • 1912 : Le Sursis
  • 1912 : Ma concierge est trop jolie
  • 1913 : De film... en aiguilles
  • 1914 : Le Bossu
  • 1916 : Debout les morts !

Screenwriter

  • 1905 : Dix femmes pour un mari by Georges Hatot, Lucien Nonguet and Ferdinand Zecca
  • 1905 : Le Voleur de bicyclette
  • 1906 : Boireau déménage
  • 1906 : Chiens contrebandiers
  • 1906 : Drame passionnel by Albert Capellani
  • 1906 : La Course à la perruque
  • 1906 : La Femme du lutteur by Albert Capellani
  • 1906 : La Fille du sonneur by Albert Capellani
  • 1906 : La Grève des bonnes
  • 1906 : La Voix de la conscience by Albert Capellani
  • 1906 : La Loi du pardon by Albert Capellani
  • 1906 : L'Âge du cœur by Albert Capellani
  • 1906 : Le Billet de faveur
  • 1906 : Les Débuts d'un chauffeur
  • 1906 : Les Dessous de Paris
  • 1906 : Les Étudiants de Paris
  • 1906 : Les Malheurs de Madame Durand
  • 1906 : Les Meurt-de-faim
  • 1906 : Mortelle Idylle by Albert Capellani
  • 1907 : À Biribi, disciplinaires français
  • 1907 : La Course des belles-mères
  • 1907 : La Course des sergents de ville
  • 1907 : La Grève des nourrices
  • 1907 : La Lutte pour la vie
  • 1907 : La Mort d'un toréador
  • 1907 : La Vengeance du forgeron
  • 1907 : Les Femmes cochers
  • 1908 : Le Cheval emballé
  • 1908 : Mon pantalon est décousu
  • 1913 : De film... en aiguilles
  • 1918 : Un duel à la dynamite
  • 1931 : En bordée
  • 1935 : Le Champion de ces dames
  • 1936 : Le Roman d'un spahi
  • 1937 : La Fille de la Madelon
  • 1937 : Les Chevaliers de la cloche
  • 1938 : Ceux de demain
  • 1946 : The Diary of a Chambermaid, coauthor of the stage adaptation

Actor

Playwright

  • 1905: Ali-Gaga, ou du Quarante à l'heure, vaudeville in 1 act
  • 1909: Tous papas, comédie-vaudeville in 1 act, with Louis Feuillade
  • 1913: La Petite Manon, opéra-comique in 4 acts, with Maurice Ordonneau
  • 1919 La Ceinture électrique, vaudeville in 1 act, with Etienne Arnaud
  • 1923: Lulu, garde ton cœur !, vaudeville in 3 acts, with Etienne Arnaud
  • 1929: En bordée, vaudeville in 3 acts, with Pierre Veber
  • 1930: L'Avant de ces dames, vaudeville in trois acts, with Pierre Veber
  • 1931: Le Roman d'une femme de chambre, 3-act play cowritten with André de Lorde after the novel by Octave Mirbeau
  • 1932: Bonsoir Paris, operetta
  • La Madone des sleepings, with André de Lorde, after Maurice Dekobra
  • Ma tante la moukère, with Étienne Arnaud

External links


This page was last updated at 2019-11-10 12:56, update this pageView original page

All information on this site, including but not limited to text, pictures, etc., are reproduced on Wikipedia (wikipedia.org), following the . Creative Commons Attribution-ShareAlike License


Top

If the math, chemistry, physics and other formulas on this page are not displayed correctly, please useFirefox or Safari